×

Change Language

FI

Tiimityötila

Meidän tehtävämme on auttaa luomaan työpaikoille tarkoituksenmukaisia työtiloja, joissa yksilöllisen, tuloksellisen ja tehokkaan työn tekeminen olisi mahdollista. Tiimityötila on yhteistyötä tekevän työparin tai ryhmän yhteinen työtila, joka on kuitenkin rauhoitettu ympäröivästä äänimaailmasta. Tiimityötila on usein taloudellinen ratkaisu, kun se voidaan rajata yhtenäistilasta lasiseinällä menettämättä näin tilan avaruutta. Lasiseinäratkaisujen tavallisin äänieristysluokka on 30 - 39 dB jolloin hiljaisessa ympäristössä normaali puhe voi kuulua rajoitetusti läpi, mutta yleisesti ottaen puheen sisällön kokonaisuuden käsittäminen on vaikeahkoa. Työskentelyn ja kiinteistötekniikan äänitaso voi olla jopa 20 dB, jolloin normaalin puheen kuuleminen on jo vaikeaa.

Yksilöllinen työtila

Lähes jokaisessa organisaatiossa syntyy joskus tilanteita, että osa työntekijöistä joko työtehtäviensä tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa takia tarvitsee yksilölliset työtilat. Tutkimuksien mukaan jopa puolet työskentelisi avokonttorin sijasta mieluummin omassa työtilassa. Lähes sama määrä kokee työssä suoriutumisen vaikeutuvan keskittymisongelmien vuoksi. Organisaation on lähtökohtaisesti tarjottava toimivat työtilat tuloksellisen työn tekemiselle. Ei ole organisaation kannalta kovin hyvä, jos työntekijät joutuvat itse keksimään selviytymiskeinoja, joten kannattaa kannustaa työntekijöitä puhumaan näistä asioista kehittävästi.

Äänen eristäminen

Silloin, kun halutaan erottaa avotilasta rauhallinen työtila tiimille tai yksilölliseen työskentelyyn menettämättä tilan avaruutta, on käyttökelpoisin ääntä eristävä rakenne lasiseinä. Lasin äänieristys voi olla seinäratkaisusta ja ovivalinnasta riippuen 25 - 45 dB, joka on jo erittäin hyvä haarukka hyvin monenlaisten työtilatarpeiden ratkaisemiseen. Ihmispuheen voimakkuus on keskimäärin noin 50 - 55 dB ja kiinteistötekniikan äänitaso voi olla jopa 20 dB, jolloin yksinkertaisella matemaatiikalla riittää jo 25 - 30 dB äänieristys siihen, että normaalin puheen kuuleminen ja varsinkin sen sisällön erottaminen on jo vaikeaa. Monesti onkin tarkoituksenmukaisempaa puhua mieluummin puheen erottuvuudesta ennemmin kuin totaalisesta äänieristävyydestä.

Meidän tehtävämme on auttaa luomaan työpaikoille tarkoituksenmukaisia työtiloja, joissa yksilöllisen, tuloksellisen ja tehokkaan työn tekeminen olisi mahdollista. Ota siis yhteyttä, autamme mielellämme.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!