×

Change Language

FI

Neuvotteluhuoneen suunnittelu

Neuvotteluhuoneen suunnittelussa nousee esille kaksi asiaa ylitse muiden. Hyvä äänieristys ja riittävä ilmanvaihto. Kun kokoonnutaan käsittelemään luottamuksellisia asioita, täytyy äänieristyksen noudattaa yksityisyydelle asetettuja korkeita vaatimuksia. Äänieristysluokkana se voi tarkoittaa jopa täyden puhesalaisuuden tasoa eli 53 dB:n äänieristystasoa. Alle on koottuna neuvotteluhuoneen äänieristystä kuvaavia määritteitä.

·53 dB Täysi puhesalaisuus. Sopiva äänieristystaso ympäristölle, jossa puhesalaisuudelle ja yksityisyydelle asetetaan korkeita vaatimuksia. Kovan huudon tai kovan musiikin voi kuulla.

·48 - 51 dB Puhesalaisuus. Äänieristystaso, joka tarjoaa hyväksyttävät olosuhteet ympäristössä, jossa puhesalaisuuden ei tarvitse olla täydellinen, mutta yksityisyyden vaatimus on selkeä. Huudon ja kovaäänisen toiminnan voi kuulla.

·44 - 47 dB Tietynasteinen puhesalaisuus. Joitain sanoja kovaäänisestä puheesta voi kuulla, mutta ei kunnolla ymmärtää. Äänieristystaso, jota voi pitää korkeana esim. toimistojen neuvottelutiloissa.

·40 - 43 dB Kovaäänisen puheen voi kuulla läpi, mutta sanoista ei saa kunnolla selvää, yksityiskohtien erottaminen on vaikeaa. Äänieristystaso, jota voidaan pitää alimpana standardina, jossa vaatimukset äänieristyksessä ja yksityisyydestä täyttyvät.

Seinä- ja oviratkaisut

Neuvotteluhuoneen seinäratkaisuksi sopii GLASI-sarjan GLASSLINE-äänieristelasi- ja DOUBLELINE-tuplaäänieristelasiseinät, joilla päästään valinnasta riippuen reilusti yli 40 - 45 dB äänieristyksiin. WOODI-sarjan viilutetut tai maalatut MDF-väliseinät, joilla päästään valinnasta riippuen myös reilusti yli 40 - 45 dB äänieristyksiin, sopivat mainiosti. Oviratkaisuksi suositellaan PORTA-oviportaalia äänieristeovella, jolloin ovenkin äänieristys on valinnasta riippuen 39 - 44 dB luokkaa. Liukuovien äänieristysluokat ovat parhaimmillaan 35 dB luokkaa, jolloin tietyissä tapauksissa ulkonäkö ja käytettävyys voi ajaa teknisten arvojen ohi.

Ilmanvaihto

Toinen suunnittelussa esille nouseva asia on riittävä ilmanvaihto. Nyrkkisäänönä voidaan pitää sitä, että tilaan pitää tulla noin 10 litraa puhdasta ja hapekasta ilmaa sekunnissa jokaista osallistujaa kohden. Kymmenen hengen neuvotteluhuoneessa tämä tarkoittaa 360 m3 tunnissa. Jos ilmanvaihto ei toimi, on 20 m2 neuvotteluhuoneen happi käytetty kymmenessä minuutissa. Yhtä tärkeää kuin raikkaan ilma tuleminen, on käytetyn ilman poistuminen. Jos uloshengityksen hiilidioksidi jää huoneeseen, ei raikas ilmakaan riitä tekemään sisäilmasta käyttökelpoista. Yleisimmät huonon sisäilman merkit ovat poskien punotus, kuumotus, voimattomuus ja päänsärky.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!