×

Change Language

FI

Tilasuunnittelu

Jokaisen työyhteisön perimmäinen tehtävä on tehdä tuottavaa työtä. Toimivan työympäristön tehtävä on toimia viihtyisänä ja kannustavana alustana, josta löytyy tilat yhteistyölle, tapaamisille, palautumiselle, luottamuksellisille keskusteluille ja yksilölliseen työhön keskittymiselle. 

Tilasuunnittelu ei siis ole pelkkää tuolin paikan määrittelyä, vaan toiminnallisuuden ja kokonaisuuden hahmottamista. Meidän tehtävämme on auttaa luomaan työpaikoille tarkoituksenmukaisia työtiloja, joissa yksilöllisen, tuloksellisen ja tehokkaan työn tekeminen olisi mahdollista. Joskus se voi olla yhteistila, jossa kaikki työskentelevät samassa tilassa sulassa sovussa. Joskus sen täytyy olla yhteistyötä tekevän työparin tai ryhmän yhteinen työtila, joka on kuitenkin rauhoitettu ympäröivästä äänimaailmasta. Mutta joskus tarvitaan yksilölliseen ja keskittymistä vaativaan työhön soveltuva häiriötön ja aivan oma työtila.

Tiimityötila

Meidän tehtävämme on auttaa luomaan työpaikoille tarkoituksenmukaisia työtiloja, joissa yksilöllisen, tuloksellisen ja tehokkaan työn tekeminen olisi mahdollista. Tiimityötila on yhteistyötä tekevän työparin tai ryhmän yhteinen työtila, joka on kuitenkin rauhoitettu ympäröivästä äänimaailmasta. Tiimityötila on usein taloudellinen ratkaisu, kun se voidaan rajata yhtenäistilasta lasiseinällä menettämättä näin tilan avaruutta. Lasiseinäratkaisujen tavallisin äänieristysluokka on 30 - 39 dB jolloin hiljaisessa ympäristössä normaali puhe voi kuulua rajoitetusti läpi, mutta yleisesti ottaen puhee sisällön kokonaisuuden käsittäminen on vaikeahkoa. Työskentelyn ja kiinteistötekniikan äänitaso voi olla jopa 20 dB, jolloin normaalin puheen kuuleminen on jo vaikeaa.

Yksilöllinen työtila

Lähes jokaisessa organisaatiossa syntyy joskus tilanteita, että osa työntekijöistä joko työtehtäviensä tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa takia tarvitsee yksilölliset työtilat. Tutkimuksien mukaan jopa puolet työskentelisi avokonttorin sijasta mieluummin omassa työtilassa. Lähes sama määrä kokee työssä suoriutumisen vaikeutuvan keskittymisongelmien vuoksi. Organisaation on lähtökohtaisesti tarjottava toimivat työtilat tuloksellisen työn tekemiselle. Ei ole organisaation kannalta kovin hyvä, jos työntekijät joutuvat itse keksimään selviytymiskeinoja, joten kannattaa kannustaa työntekijöitä puhumaan näistä asioista kehittävästi.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!